Thomas Cook Airlines Scandinavia får nya flygplan

Thomas Cook Airlines Scandinavia får nya flygplan

Nu ersätter Thomas Cook Airlines Scandinavia hälften av sin flotta med nya Airbus 321-flygplan. Deras övriga plan kommer samtidigt att uppgraderas i kabinen med nya säten samt underhållningssystem. 

De sex nya Airbus 321-flygplanen, som har plats för 212 passagerare, är utrustade med så kallade sharklets (winglets/vingspetsar). Det ska ge en bränslebesparing på cirka 4 procent. Flygplanen levereras inom de närmsta 12 månaderna.

– Alla flygplan har behagliga och ergonomiskt anpassade stolar från Recaro, vilket ger passagerarna ett bättre benutrymme på cirka fyra centimeter. Dessutom utrustas flygen med det senaste inom underhållningssystem. Det första flyget levereras i oktober i år och det sjätte och sista flyget i februari 2015, säger Torben Østergaard som är VD på Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Thomas Cook Airlines Scandinavia är researrangören Vings flygbolag.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Vings resenärer ombord på våra nya och uppgraderade flyg. Vi har nu Skandinaviens modernaste flygflotta och det kommer bli ett enormt lyft för våra gäster att flyga med Thomas Cook Airlines, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Det är de fyra gamla Airbus 321- och de två gamla Airbus 320-flygplanen som nu ersätts av de nya flygplanen. Samtidigt totalrenoveras Thomas Cook Airlines Airbus 330-flygplan invändigt i kabinen med nya Alcro-stolar i ekonomiklass samt stolar från Zim i Royal Class (business class). Underhållningsystemet kommer att uppgraderas till högteknologiska monitorer på 9 tum som kommer att finnas i varje stolsrygg.

 

Recaro seat

 Recaro-stolarna i de nya Airbus 321-flygplanen

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published.