Direktflyg Arlanda-Los Angeles blev verklighet idag

Direktflyg Arlanda-Los Angeles blev verklighet idag

Idag har första direktflygningen med Norwegian mellan Stockholm Arlanda Airport och Los Angeles avgått. Den nya linjen är den första direktlinjen någonsin från Sverige till Los Angeles. 

Vid incheckningen möttes passagerarna av röda mattan idag den 2 mars när Norwegians nya direktlinje mellan Arlanda och Los Angeles invigdes med pompa och ståt. Vid gaten bjöds det på mousserande och tilltugg.

Den nya linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan på onsdagar samt söndagar. Från och med 30 april kommer det att utökas med en avgång även på måndagar.

– De största trafiktillströmningarna går idag mellan Europa och USA så det finns en stor efterfrågan på fler direktflyg. Marknaden för interkontinentala flygningar har länge präglats av dyra biljetter med liten flexibilitet. Med Norwegians satsning på direktflyg mellan Skandinaviens alla huvudstäder och populära resmål i USA blir det inte bara billigare och bekvämare att resa till och från USA, det blir även betydligt snabbare, säger Björn Kjos, VD på Norwegian.

– Runt 400 000 resenärer reser varje år till USA från Stockholm Arlanda Airport, och intresset ökar kontinuerligt. Vi har länge saknat direktflyg till Amerikas västkust, och vi är väldigt glada över Norwegians satsning på långdistansflygningar från Sverige som nu gör det möjligt att resa direkt från Arlanda till Los Angeles, säger Lena Rökaas, ställföreträdande flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Flygningen sker med Norwegians Boeing 787 Dreamliner. Idag var det 291 passagerare ombord. Restiden är cirka 11 timmar.

 

Fotograf: Joakim Knutsson

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published.