Boka idag eller vänta?

Boka idag eller vänta?

Enligt resesöksajten Skyscanner ska de flesta flygningar från Sverige till Europa bokas cirka fem veckor innan avresa för att du ska få det billigaste priset på flygbiljetten. Ska du flyga längre bort kan det vara en god idé att vara ute i betydligt bättre tid än så. Till Thailand visar Skyscanners studie att det billigaste priset finns hela 41 veckor innan avresa.

Skyscanner har gjort en studie baserad på sökningar och bokningsdata under en treårsperiod. Fokus har legat på att titta på åtta svenska favoritdestinationer, Spanien, Grekland, Italien, Storbritannien, USA, Australien, Mexiko samt Thailand. 

Spanien och Storbritannien visar att det ska vara billigast att boka fem veckor i förväg medan fyra veckor räcker för Italien. Till Grekland är det bäst sex veckor innan avresa.

– Trots att vår studie visar att de bästa priserna erbjuds relativt nära avresan, är detta också när flygpriserna är som mest rörliga. Så det kan vara en chansning att vänta. Det är därför viktigt att ha klart för sig hur mycket man är villig att betala för sin flygbiljett, så att man kan fatta ett välgrundat beslut. Genom att sätta upp en prisagent kan man följa hur priset på sin resa förändras och därmed slå till när man tycker att priset känns rimligt, säger Annica Jansson, Nordenchef på Skyscanner.

Thailand och Australien är de resmål du behöver boka tidigast enligt studien. Till Thailand är det bäst pris 41 veckor innan avresa och till Australien 37 veckor innan. USA ska du boka 21 veckor innan medan det till Mexiko räcker med 15 veckor. Dock meddelar Skyscanner att det är som dyrast 16 veckor innan avresa till Mexiko så det gäller att ha koll på veckorna.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published.