Ny flygbusslinje till Stockholm Arlanda Airport

Ny flygbusslinje till Stockholm Arlanda Airport

Flygbussarna öppnar en ny linje från södra Stockholm till Stockholm Arlanda Airport från och med den 1 mars.

Den nya flygbusslinjen kommer att gå från Liljeholmen till Stockholm Arlanda Airport var tjugonde minut större delen av dygnet från och med den första mars. Restiden ligger på 50 minuter med stopp i Hornstull, Västerbroplan, Fridhemsplan, Torsplan, Karolinska institutet och Karolinska sjukhuset. Priset kommer att vara detsamma som flygbussarnas nuvarande linje som utgår från Cityterminalen, vuxenpris från 105 kronor enkel resa.

– Nu kan vi erbjuda fler stockholmare möjligheten att resa kollektivt från sitt hem direkt till Arlanda utan tidskrävande byten. Det här är den största satsning som Flygbussarna har gjort på över tio år, säger John Strand, VD på Flygbussarna.

På Stockholm Arlanda Airport ser man flygbussarnas nya satsning som något positivt.

– Stockholm Arlanda Airport arbetar aktivt med att minska flygplatsens samlade klimatpåverkan. I det arbetet spelar nya och attraktiva möjligheter att resa kollektivt en mycket viktig roll. Idag reser 52 procent av Arlandas resenärer kollektivt till och från flygplatsen, vilket är en ökning med nästan fyra procentenheter, jämfört med tredje kvartalet 2012, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Biljetterna börjar säljas från och med 1 februari.

Linjekarta-Flygbussarna-Liljeholmen-Arlanda

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Gustaf Brundin

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published.