Novair investerar i tre Airbus A321-Neo

Novair investerar i tre Airbus A321-Neo

År 2017 kommer Novair att ta sina tre nya Airbus 321-Neo flygplan i drift. Dessa flygplan kommer att minska bränsleförbrukningen med 15 procent och öka komforten för passagerarna.

Novairs investering i de tre nya A321-Neo flygplanen medför luftigare kabin, bredare säten samt lägre bullernivå för passagerarna. Samtidigt som bränsleminskningen på 15 procent kommer att kunna pressa priserna.

– Konkurrensen på resemarknaden är stenhård. När de nya flygplanen tas i bruk kommer de att vara det modernaste som finns på marknaden. Att kunna erbjuda en förbättrad komfort i kombination med stora miljövinster är en viktig investering i vår framtida konkurrenskraft, säger Mats Dahlquist, VD
på Kuoni Nordic.

Novair deltar i en hel del olika europeiska forskningsprojekt för att kunna minska flygets miljöpåverkan. För att kunna bibehålla sin plats som Skandinaviens mest aktiva flygbolag i miljöarbetet är det här rätt investering enligt Novair.

– När ny teknik snart är tillgänglig är det självklart för Novair att byta ut flygplanen till de mest effektiva som finns tillgängliga, säger Anders Fred, VD på Novair.

 

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published.