Hållbart designkoncept snyggar till Malmö Airport

Hållbart designkoncept snyggar till Malmö Airport

Malmö Airport inviger idag sin nya resenärslounge som är öppen för alla. Tanken är att lyfta fram flygplatsens fokus på hållbarhet och regionens kreativitet för att snygga till flygplatsens terminal.

Att ta vara på regionens kreativitet och hitta hållbart möblemang har verkligen stått i fokus när Malmö Airport har inrett sin nya resenärslounge. Green Furniture Sweden som har kontor i Malmö är tillverkare av alla möbler och lampor till loungen. De arbetar med nytänkande samt hållbara metoder. En av deras soffor tillverkas av överblivna och miljömärkta möbeltyger från Bogesunds väveri. Ett integrationsprojekt för kvinnor i Rosengård i Malmö som heter Yalla Trappan hjälper till att väva tygerna till sofforna.

-  Vi måste hela tiden förnya oss och se till vad resenärer efterfrågar. Detta blir en unik miljö där vi sätter fokus på att resenären ska få en bra upplevelse i en hållbar miljö samtidigt som atmosfären höjs med den varma färgskalan. Varför inte låta sig inspireras när man väntar, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

 

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>