Enbart business class på SAS nya långlinje

Enbart business class på SAS nya långlinje

SAS börjar flyga linjen Stavanger-Houston med en Boeing 737-700. Flygplanet kommer endast att ha en klass ombord: business class.

Den 20 augusti startar SAS sin nya långlinje mellan Stavanger och Houston med trafik alla dagar i veckan förutom lördagar. Ett wetlease-avtal har tecknats med PrivatAir för en Boeing 737-700 med enbart 44 business class-stolar. Flygplanet kommer att målas i SAS färger.

– Denna linje är en skräddarsydd produkt till en specifik marknad med ett specifikt resebehov. Den fördelaktiga tidtabellen ger utmärkta förbindelser mellan Skandinavien och Houston, samtidigt som Houston med Star Alliance är en knutpunkt till destinationer såsom Mexiko, Los Angeles, Dallas och Phoenix, säger Eivind Roald som är Koncerndirektör Sales & Marketing på SAS.

Linjen är ett svar på efterfrågan av en bättre förbindelse till Houston av tongivande aktörer i oljebranschen. SAS kommer att börja trafikera sträckan precis innan den stora oljemässan (Offshore Northern Seas) äger rum i Stavanger.

Säljstart för biljetterna blir den 29 april.

 

Foto: Knut Lövstuhagen

Share This

2 comments


  1. Post author
    Airliner.se

    Hej,

    Den går fortfarande att boka på SAS hemsida. Har ingen uppgift utifall SAS har planerat för att lägga ner linjen framöver eller inte.

    /Niklas

Leave a Reply

Your email address will not be published.