Direkt till Amsterdam från Växjö

Direkt till Amsterdam från Växjö

Estonian Air börjar trafikera Amsterdam från Växjö den 4 maj med åtta avgångar i veckan. Flygtiderna är anpassade så att det finns möjlighet att smidigt ta sig vidare från Amsterdam och ut i världen.

Den 4 maj är det dags för premiärturen mellan Växjö Småland Airport och Amsterdam Schiphol med Estonian Airs Embraer 170 med plats för 76 passagerare.

Det kommer att erbjudas åtta avgångar i veckan till en början med en förhoppning om att utöka beroende på efterfrågan. En av avgångstiderna blir klockan 6.20 vilket gör att du kan hinna med flera olika anslutningsflyg från Amsterdam om du skulle vilja resa vidare.

- Vi har slitit för att få till en direktanslutning till en europeisk ”hubflygplats” under lång tid och nu börjar det hårda arbetet. Om vi bara får en tredjedel av den potential vi har sett finns så är flyglinjen en succé för alla inblandade. Denna gång till en av världens största flygplatser vilket känns helt fantastiskt, säger Ulf Axelsson, VD på Växjö Småland Airport.

KLM samarbetar med Estonian Air på den här sträckan vilket ger kunderna möjlighet att ansluta sig till KLMs linjenät från Amsterdam.

- Vi har två flygplan av typen Embraer 170 som vi använder för charter och uppdragstrafik och då vi redan trafikerar Tallin-Amsterdam samt har ett djupgående samarbete med KLM, så passar detta projekt väl in i vår verksamhet, säger Jan Palmer, CEO Estonian Air.

Flygtiden är cirka en och en halv timme.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>